اگر سری به خانۀ نوعروسهای شاغل بزنید خواهید دید که آنها برای هر کاری یک ابزار تهیه کردهاند که سرعتشان را بالا ببرد تا هم به کارهای خانهشان برسند و هم از کار بیرون شان عقب نمانند. مثلا برای درست کردن چای از چایسازهای برقی استفاده میکنند. برای درست کردن غذا از غذاسازها استفاده کرده و برای گرم کردن و پختن غذاهای فست فودی نیز از مایکروویو ها بهره میگیرند. اما آیا این حجم استفاده از وسایل برقی کار درستی است؟ آیا این ابزار ضمن ایجاد سرعت در کارها سلامت فرد را به خطر نمیاندازند؟ اصلا آیا مایکروویو سرطان زاست؟
به عنوان مثال ماکروویوها با استفاده از اشعه ها، به پخت سریع غذا کمک میکنند. آیا تابش این اشعه ها به مواد، موجب تغییر در بافت ویتامینها و پروتئین های مادۀ غذایی نمیشود؟ در این مطلب از مجلۀ اسبی ک به صورت ویژه میخواهیم به بررسی عوارض مایکروویو بپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
- آشنایی با مکانیزم عملکرد مایکروویو ها
- آیا مایکروفر ضرر دارد؟
- امواج رادیویی ماکروویو
- روش های صحیح کار کردن با ماکروویو
- آیا مایکروویو خطرناک است؟
- چه غذاهایی را در ماکروویو نباید گرم کنید؟
- تفاوت ماکروویو با سولاردوم

آیا مایکروویو سرطان زاست؟
آشنایی با مکانیزم عملکرد مایکروویو ها
قبل از اینکه به سمت تحلیل و بررسی مضرات مایکروویوها برای سلامتی برویم و ببنیم آیا مایکروویو سرطان زاست؟ بهتر است کمی در رابطه با مکانیزم عملکرد مایکروویوها صحبت کنیم:
مایکروویوها با امواج رادیویی در طیف الکترومغناطیسی با فرکانس پایین کار میکنند. در واقع دستگاه مایکروویو به وسیلۀ این امواج موجب ایجاد جنبش مولکولی در مواد غذایی شده و به پخت سریع آنها کمک میکند. این امواج رادیویی درون محفظۀ مایکروویو به مواد غذایی میتابند و طبق اظهارات انجمن سرطان آمریکا، هیچ خطری برای شما در فضای آشپزخانه نخواهند داشت، اما روی مواد غذایی چطور؟
در طول سال های مختلف، افراد بر این عقیده بودند که مایکروویوها غذاها را رادیواکتیویته میکنند. برخی دیگر عقیده داشتند که مواد شیمیایی ظروف هنگامی که داغ میشوند، داخل غذا ورود پیدا میکنند و آنها را آلوده میکنند. اما امروزه ثابت شده که این باور کاملاً غلط است. چرا که این دستگاه به هیچ عنوان غذاها را رادیواکتیو نمیکنند و علت این مسئله هم این است که، مایکروویو رادیواکتیو نیست، بلکه از دستۀ امواج الکترومغناطیس است. پس ممکن نیست که این امواج الکترومغناطیس بتوانند غذاها را رادیواکتیو کنند.
امواج درون مایکروویوها تنها درون بافت غذاها نفوذ پیدا کرده و باعث تغییر ملکول های آب و دیگر مولکول های غذا میشوند و از طریق انرژی ارتعاشی غذای شما را گرم کنند.
طبق نظریه های سازمان بهداشت، مایکروویوها هیچ گونه عوامل سرطان زایی برای بدن شما تولید نمیکنند و با رعایت نکات ایمنی می توانید از آن ها به صورت روزانه استفاده کنید.
آیا مایکروفر ضرر دارد؟
تصور اینکه مواد مغذی موجود در غذا با حرارت بالا شکسته میشوند و از بین میروند، کاملاً غلط است. اگر اینطور باشد، منابع حرارتی دیگر مانند، اجاق گاز، آتش و زغال نیز باعث از بین رفتن مواد مغذی درون غذا میشوند. مایکروویوها با فرکانس 300 میلیون دور در ثانیه تا سه گیگاهرتز امواج رادیویی تولید میکنند و با استفاده از این فرکانس ها غذا را گرم میکنند.
در مایکروویو از اشعه های گاما و یا ایکس استفاده نمیشود، به همین دلیل آسیبی به غذای شما وارد نمیکند و نمیتوان گفت صرفاً به دلیل استفاده از اشعه، این دستگاه مضر است. مایکروویوها بدون اینکه ساختار مولوکولی و شیمیایی غذاها را تغییر دهند، آنها را میپزند. پس نمیتوانند برای مواد غذایی مضر باشد.

آیا مایکروویو سرطان زاست؟
امواج رادیویی مایکروویو
امواج رادیویی در حال حاضر بخش جدایی ناپذیر زندگی خیلی از ما هستند، بدین معنی که ما هر روز به طور ناخودآگاه در معرض این امواج هستیم. این امواج عبارت اند از:
- اشعه های خورشید
- رعد و برق
- پرتوهای مادون قرمز زمین
- سیگنال های تلویزیون و رادیو
- سیگنال های تلفن های همراه و تلفن های بیسیم
- رادیوهای دو طرفه و تلفن های ماهوارهای
- بلوتوث و وایفای
- گرم کردن بدن در روش های پزشکی
- جوش دادن قطه های پی وی سی با دستگاه های خاص
- اسنکرهای میلی متری که در غربالگری ها استفاده می شوند.
با این وصف امواج رادیویی مایکروویو یکی از ده ها اشعۀ رادیویی است که ما روزانه با آن سر و کار داریم. پس آنقدرها هم جای نگرانی نیست. امواج رادیویی مایکروویو چیز خیلی متفاوتتری از سایر امواج رادیویی که به صورت طبیعی دریافت میکنیم، نیستند.
روش های صحیح کار کردن با مایکروویو
چنانچه بدانید روش صحیح استفاده از مایکروویوها چیست و آگاه باشید که به شیوۀ استاندارد از این دستگاه استفاده کنید، دیگر در معرض آسیب قرار نخواهید گرفت. با دنبال کردن این نکات مهم میتوانید سلامت خود و مواد غذایی را حفظ نمایید.
- هنگام کار کردن با ماکروویو در فاصله یک و نیم متری از دستگاه قرار بگیرید و هرگز برای دیدن محتویات داخل دستگاه، چشم ها و سر خود را به شیشه آن نچسبانید. ب طور کلی زمانی که دستگاه روشن است اطراف آن نایستید.
- به محض اینکه درب دستگاه باز میشود، سیستم قطع جریان، باید برق را به صورت خودکار قطع کند.
- دستگاه را قبل از کار کردن کنترل کنید. درب دستگاه باید کاملاً بسته شود و هیچ فاصله ای بین دستگاه و درب دستگاه نباشد. اگر میان درب و دستگاه فاصله باشد و یا درزی وجود داشته باشد، اشعه ها به سمت بیرون آمده و ممکن است سلامت افراد را به خطر بیندازند.
- به دلیل استفاده از یک میدان مغناطیسی بسیار قوی در مایکروویوها، از قرار دادن ظروف و اجسام فلزی در این دستگاه ها به شدت خودداری نمایید.
- قبل از اینکه غذا را به داخل مایکروویو می گذارید، از حالت انجماد خارج کنید. در این صورت گرما به صورت یکسان در قسمت های مختلف غذا پخش خواهد شد.
- برای گرم کردن غذاها از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید چرا که این ظروف در بدن عملکردی شبیه استروژن دارند و موجب کاهش اسپرم در مردان و بیماری های سینه در خانم ها میشود.

آیا مایکروویو سرطان زاست؟
آیا مایکروویو خطرناک است؟
خیلی ها م یپرسند آیا مایکروویو سرطان زاست؟ آیا امواج آن خطرناک است؟ در پاسخ باید بگوییم: مطالعات جدید و امروزی، سرطان زایی و مسمومیت زایی اشعه های این دستگاه را رد کرده اند. پس با رعایت نکاتی که در بالا ذکر شد میتوانید با خیالی راحت از این دستگاه در مصارف روزانۀ خود بهره ببرید و غذاهایی خوش عطر و طعم در آن ها درست نمایید.
چه غذاهایی را در مایکروویو نباید گرم کنید؟
بعضی از غذاهای پرمصرف به دلیل اینکه با حرارت بالا پخته شده و یا اینکه سرخ شده اند، اگر در مایکروویو مجدداً گرم شوند، به سلامتی آن آسیب خواهد رسید و در مواردی سرطان زا خواهد بود. در این بخش لیستی از این غذاها را برای شما معرفی میکنیم:
- پیتزا: بهترین راه برای گرم کردن پیتزا استفاده از اجاق گاز و فر میباشد. حداکثر دمای آن نیز باید 375 درجۀ فارنهایت باشد.
- اسفناج: با گرم کردن اسفناج، مادۀ سرطان زایی به نام نیروسامین، تولید می شود. به همین دلیل بهتر است اسفناج را گرم نکنید.
- استیک: برای اینکه استیک را گرم کنید، باید در یک تابه با روغن بسیار کم، گرم کنید.
- پاستا: اگر بر روی پاستا، سس ریخته باشید، هرگز نباید آن را گرم کنید. اگر بر روی آن سس نریختید، می توانید در یک تابه با کمی آب جوش و روغن آن را گرم کنید.
- مرغ سوخاری: مرغ سوخاری را در فر گرم نکنید، اگر میخواهید مرغ سوخاری را در فر گرم کنید، باید با فویل روی آن را بپوشانید.
تفاوت مایکروویو با سولاردوم
امروزه سولاردوم ها با استفاده از تکنولوژی بهروزتری به بازار آمده اند و همین تفاوت در تکنولوژی باعث شده که سولاردوم ها از محبوبیت بیشتری برخوردار باشند. در سولاردوم ها سیستم پخت مایکروویو وجود دارد او به جای آن سیستم المنت های نوری به محفظۀ آن اضافه شده است.
این المنت های نوری میتوانند امواج نور را با عمق و گرمای بالاتری تولید کنند. علاوه بر المنت نوری، در صفحۀ محفظۀ پخت این محصولات، سیستم مگاهیتر طراحی شده که خود نیز از چند نوع هیتر سرامیکی و هالوژنی تهیه شده است. این ترکیبات در سولاردوم باعث میشود تا غذا در مدت تنها 5 دقیقه، به 320 درجه برسد. این سرعت یعنی یک و نیم برابر بیشتر از مایکروویوهای معمولی. یکی از مزایای سرعت بالا در پخت سولاردوم، این است که مواد مغذی در غذا باقی میماند و غذا نیز خوش عطرتر میشود.
جمع بندی درباره مطلب آیا مایکروویو سرطان زاست؟
در این مطلب از وب سایت اسبی ک با نحوۀ عملکرد مایکروویو و همچنین مضرات و فواید آن آشنا شدید. ما سعی کردیم تا به واسطۀ دلایل علمی و معتبر به سوال رایج خیلی از کاربران تحت عنوان ” آیا مایکروویو سرطان زاست؟ پاسخ دهیم.
حال با ارائۀ این دلایل علمی میتوانید با خیالی آسوده از این دستگاه در پخت و پزهایتان استفاده کنید. چنانچه این مطلب برای شما مفید واقع شد، ما را با نظرات و انتقادات سازنده خود یاری دهید تا در ادامه بهتر از حال باشیم. ضمنا از طریق دکمههای اشتراک گذاری انتهای صفحه می توانید این مطلب را برای دوستانتان ارسال نمایید. در اینستاگرام نیز صفحه اسبی ک را دنبال نمایید.